Besked från veterinären

Alla som känner och har ridit sanzor, kanske bara sett sanzor, kan konstatera att Sanzor har en rätt stel bakkärra... 
 
Vi hade bestämt oss för att göra en "hälsokontroll" på Sanzor inför igångsättning efter vintervila etc, men för en vecka sedan blev han halt, så vi fick en till anledning att låta veterinären titta på honom. Veterinären konstaterade att han har superfina ben (puuuh) och att han antagligen fläkt sig i hagen, därav hältan som har sin bas i korset. Sen såg hon även att Sanzor är sned i sitt kors. Han har ju alltid varit väldigt stel och oliksidig, och idag fick vi antagligen förklaringen varför. 
 
Innan vi köpte Sanzor stod han på stuteriet där han var uppfödd. Han var inriden sent, pga att de inte hade haft tiden och kastrerad sent för att de eventuellt ville behålla honom som hingst. När vi berättade det för veterinären så tyckte hon snarare att det lät som han blev inriden sent pga att han hade blivit skadad. Antingen är han född med en snedhet i korset eller så har han fått en rejäl smäll, och han har aldrig varit skadad under de 7 åren vi ägt honom, så det känns ju som att tiden som inte fanns när han skulle ridas in kanske kan ha varit en skada... who knows. 
 
Så nu ska vi behandla inflammationen i ryggen, sedan väntar tömkörning, akupunktur, behandling av equiterapeut och galopprogram.
 
Hästen som undersöktes innan skulle också göra en hälsokontroll, och hade kotledsinflammation i båda fram och fick sprutas med tuppkam. både jag och syrran var sjukt nervösa när vi skulle ställa upp sanzor när det blev vår tur. Det var så otroligt skönt att veta att hans ben såg superfina ut. Det här med ryggen får vi jobba mycket med, och allt fokus kommer ligga på att få honom så liksidig och musklad som det bara går, med de förutsättningar vi har. 
 
så länge vår kebabis mår bra så är jag lycklig och glad <3
 
/Maddis
 

Ibland hoppas man på ett helvete

För människor som gör något så hemskt som i den här artikeln!

http://www.expressen.se/gt/utlanad-familjehast-slaktad-efter-tva-dagar/

RSS 

2.0

design by noalik.blogg.se