Snart e de jul!!

Ojoj vad länge sen det var. Har haft full rulle på sista tiden med Grodan,lucia träningar, tentor och andra roliga universitets grejer.

Först så ska jag berätta att om ca 2 veckor får jag börja rida min älskling som vanligt igen! (yey) längtar något sjukt!!

Sen så har jag hållit på att frisera och tömköra andra hästar i stallet. Vilket jag tycker är kul. Eftersom min hästs största jobb sitter i ridningen så har jag inga problem saker att ta i tu med just nu så jag tar ut det behovet genom att hjälpa andra. Två flugor i en smäll. Nej seriöst. Jag tycker det är så himla bra känsla när det bara funkar för andra där det varit problem innan och om man själv var den som hjälpte till på traven känns det ännu bättre. :)

Något annat som har varit väldigt kul är lucia träningarna vi har. Tycker våra ungdomar i stallet är väldigt duktiga och det är alltid roligt på träningarna. Jag ser verkligen fram emot är våran Julshow! Kommer bli epic! 

I förr går när vi julpynta stallet gjorde jag en söt liten tomteluva åt Grodans lilla gosse djurs grodan. Tyckte jag var riktigt smart där ;)



hehe som ni även ser ger ja Grodan 0 kg kraft just nu, tro mig... han e pigg ändå ;)

// Sara

hästfri dag

Idag är det systers tur att åka till kebabhuset. Känns skönt att få va hemma o ta det lite lugnt o pyssla med tidigt julstök. Igår red jag dressyr i ridhuset. Borde ju nästan tagit kort på "dagens outfit" så välklädd var jag haha. Iaf enligt Sara. Sanzor var så himla duktig. pigg som en liten duracellkanin men ändå mjuk och arbetsvillig. Mer sånt vill jag ha :) Imorgon ska jag Tömköra. Bra träning för både mig och Sanzor!

På tal om outfits i stallet...När jag var liten tog man de gamla kläderna som var för fula att ha på stan i stallet. urtvättade gamla tröjor och sånt man verkligen inte var rädd om. Idag är ju stallkläder i princip lika dyra eller ibland dyrare än vanliga kläder... och allt ska va nytt blankt och snyggt. Vaart e världen på väg egentligen?

På tal om ingenting, har börjar linda benen på Sanzor varje dag... och fy fan vad jag vill ha en benlindeupprullare i julklapp!!! Tycker stallchefen kan skaffa en o sätta upp i stallet. skulle va så nice!


Budgetvarianten för ca 75kr.


o den fina lyxigare varianten som rullar av sig själv. Give me please!!

/Maddie

It's Friday friday gotta get down on frrrrrraaydeey

shitshitshit!! jag har massor bra anledningar till varför just DENNA fredag kommer blir å jäkla lyckad! radar upp dem åt er:

1. Det är fredag... Fredagar kan generellt sett inte vara dåliga.
2. Det är LÖNING!!!!!
3. Det är fredagen innan första advent. (IIIh julen är på g)
4. Erica kommer till Linköping idag och stannar tills på söndag!!
5. Jag ska åka upp och rida på min friska, (ta i trä) fina fux.
6. Det är Idol på tv


vad tråkigt med inlägg utan bilder.. Men jag har tyvärr inga..

/Maddie

you make me me

har suttit och kollat igenom gamla bilder. när jag såg den här blev jag så jääkla taggad. Vill ha flyt, en relativt kort vinter(MEN MED MYCKET SNÖ!!!!) och massa träningsmöjligheter. och i vår vill jag känna att vi är i bra form redan i mars, typ. Vill täva och känna mig nöjd, inte bara vara medelmåtta som vanligt.



Vår första- och enda vinst. LB:1 år 2009 på hemmaplan. procenten kommer jag inte ihåg, men antagligen runt 67%

underbara korta söndag

Utsläpp imorse. Alltid lika skönt att komma upp tidigt på morgonen, även om stallvistelsen blev något längre än planerat. Var uppe strax innan 7, la på täcken på alla 23 nånting hästar och mockade så de skulle få komma ut vid 8. Red en regnig uteritt i nån timma med en superglad Elsa och en pigg PT. Träffade på en drös med hjortar och två rådjur på vägen :)


Ska välla gå o lägga mig o hoppas på att vara utvilad tills imorgon. På tisdag blir det Ullared med syrran o André!!! Pepp till MAX!!!! (= (=


Puss /Maddie






Helt random. Sazors halvbror Saxon.


rätt lika är dom allt. speciellt på kroppen.



Min ängel<3

Equiterapeut

Igår kom Malin till bjärka och knåda igenom min lilla häst :P och som vanligt är han alldeles för otålig och busig, tyvärr också väldigt charmig så svårt att vara arg länge. Nu har jag även fått en tid för återbesök nästa torsdag på kliniken så hoppas(!) att han blir friskförklarad så jag kan börja rida normalt.

Är så himla roligt att rida igen men vill så gärna sätta igång med att rida ordentligt och få en chans att verkligen gå igenom honom.

Ikväll blir det idol med madde och imorn lucia träning i stallet och söndag tömkörning :) alltid lika trevligt med helg!!



Charmtroll no. 1!

// Sara

vinter snart eller?

Jag längtar ihjäl mig efter vinter, snö, minusgrader, frusna känselhår och tjocka täcken :) Leran känns bara otroligt irriterande just nu! man vet redan vad som väntar när man sitter i bilen på väg upp till stallet - en lerig häst som inte vill bli borstad. sådär va..

Har börjar sätta igång sanzor lite smått. Känns skit just nu eftersom jag inte rider lektion, men samtidigt känns det ovärt att betala någon när jag bara skrittar och travar lite grann.

Blir inget stall idag, ska på studentspex på nationeras hus. men imorrn så :)

/Maddie

Äntligen!

Nu har jag suttit på min häst igen! och levt för att berätta om det också ;) Han fick förstås lugnande men ändå! Var så himla härligt för så fort jag tog tygeln la han sig jätte fint i handen och var super mjuk! Lycka!



Har även börjat men mina "lätta" vintertäcken. Det roliga är att när han kom passa täckena perfekt och nu är de på gränsen till för små. Det känns i hjärtat! Min älskling har växt och musklat på sig :D





Btw. jag hade köpt 10 par boots (alltså 20 st) och nu har jag kvar 3 st! (inte tre par utan tre st!) herrgud. Snart måste Grodan få hagkompis xD

// Sara

happy thursday

Vilken bra torsdag! :) åkte upp till stallet och gosade med min häst, som ska börja sättas igång på lördag då Sara ska rida ut en tur på honom. Hon får blogga om den upplevelsen efteråt ;) det kommer nog gå som vanligt när man rider ut på sanzor - lugnt, långsamt och sansat :) Han var ovanligt lugn och gosig idag. Han kanske kände på sig att jag inte var irriterad, som jag tyvärr varit i allmänhet sista veckorna.. Ska försöka hålla mitt humör uppe hädanefter!


skulle en banan kanske smaka bättre herr apa?

/Maddie


hoppla pålle

Blev en lugn skrittur med några meter trav idag. Kändes jättehärligt att få rida igen, trots att Sanzor var på helspänn några gånger och försökte vända hem en gång. Det märks så tydligt på honom att han blir helt knäpp av att stå. Han klarar max två dagar, sen blir han som ett barn med ADHD typ.. sjukt jobbigt när man ska hantera honom i stallet!

Här sitter jag med ont i huvudet och hot-flashes. kanske är klimakteriet som är på väg?? ska gå och lägga mig och göra det jag gjort större delen av dagen--Sova.

Puss o godnatt

/Maddie




Dirty Nelly, en amerikansk skönhet som jag red förra sommaren.

Life´s too short

Det är otroligt hur livet kan förändras på några sekunder. Jag har tagit allt för givet större delen av mitt liv. Nu vill jag aldrig gå och lägga mig arg på någon jag älskar, för man vet aldrig om den personen kommer vara kvar när man vaknar nästa morgon.

De flestas ryttares tankar går till Eric Lamazes och Hickstead, som dog på hoppbanan idag. Fy fan vad hemskt. Liknande hände under fälttävlan på valla för några år sedan, när jag var funktionär. en häst föll ihop efter mållinjen. Jag såg inte som tur var, men vilken chock man måste få som ryttare, när ens häst faller ihop och dör under en.  Får rysningar bara av att tänka på det. Imorgon ska jag åka upp till stallet och ge min fina häst världens största puss, och hoppas att han inte bryter näsan av mig på kuppen (Han har en tendens att vara våldsam när man vill visa sin kärlek till honom). För trots att han är medelmåtta som hoppar lustigt och är lat i dressyren älskar jag honom så fanatiskt mycket, och jag skulle inte vilja byta honom mot något. <3



Vila i frid underbara hickstead.


Make everyday count

/Madde

Tillbaka till de levande

Nu är jag äntligen frisk!! Så nu får jag uppdatera lite om allt som har hänt.

På kliniken fick Grodan sin andra behandling men de tyckte han såg mycket fräschare ut än förut :D Han var jätte duktig på kliniken!! (stolt matte) Den här veckan har vi mest gått promenader men nästa ska jag ta mig upp på hästryggen igen!
Jag har även ponny vaktat en ponny när familjen var på semester (AVUNDSJUK) Saknar ponny tiden ibland ;)

Annars har allt gått i vanliga banor. Ska lägga ut filmen från maddes tävling men gör nog det ikväll ;)

Nu blir det bara att vänta på Madde sen blire stallet! :D


Söta Galax

Grodan tyckte de var konstiga toffler han fick på sig
Skriver lite mer efter stallet ikväll :)

// Sara

yaay

Weeeey Sanzors ben ser inte ut som elefantfötter längre :) dock är han fortfarande röd i sin lilla näsa så han får vila veckan ut iaf. det förtjänar han så bra som han gått sista tiden! Idag har jag förberedd en liten överraskning till mig själv och min syster.. Det ska bli en julklapp så det kommer dröja ett tag innan någon får veta vad det är ;)

Jag saknar att rida! red ju förra veckan, men när man vet att man inte får rida så blir suget efter det ännu värre än vad det är annars. Satt på jobbet sista timmarna idag o stirrade på klockan.. Ville bara iväg till stallet o borsta på min fina fina häst. Jag blir fortfarande fascinerad över hur vacker han är varje gång jag ser honom. Och jag blir alltid lika ledsen när folk säger att han inte är fin, lite känslig som jag är. Han är tamejfan världens vackraste <3 :)

4 äppelpajer i ugnen, och snart läggdags.

 
Världens finaste skrutt<3

/Maddie

=(

Det blir en veckas vila för min lilla plutt. Syrran var uppe igår och ringde mig strax efter fem. Han var svullen i båda bakbenen och hade röda slemhinnor. Ingen feber iaf, som tur var! Får hoppas att han är bättre idag. Ska upp efter jobbet och gå en kvart ungefär tillsammans med pojkvännen. Och så ska jag borsta massor, samt testa de nya "borstarna". ska bli intressant!

hörs ikväll :)

/Maddie

RSS 

2.0

design by noalik.blogg.se