kampen mot Cancern

http://barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/handinhand/


Hjälp mig samla in pengar till barncancerfonden. <3 Varje litet bidrag hjälper forskningen att gå framåt i kampen mot cancern.








/Madde

True Colours




slutet på förra veckan var väldigt jobbig för mig, och den här veckan är likadan. Har mått riktigt dåligt stundtals och inte känt att jag orkat eller velat göra nånting.

Den här veckan är vilovecka för Sanzors del. Det innebär inte ingen ridning, men han ska inte behöva pressas och jobba. Helgen ska bestå av bara uteritter. Min älskade, älskade häst <3. Han betyder allt.

Jag tog massor bilder på gbg horse show, och jag kommer säkert lägga upp dem nån dag när jag känner för det. Just nu orkar jag inte blogga alls.

och jag saknar min Erica som jag fick träffa i fem minuter i fredags. <3 Kvällen innan fick jag veta att hon skulle till Göteborg. väl i skandinavium smsade jag och frågade vart hon satt. Det kom fram att hon satt på samma sektion och samma rad som jag :) fast på andra sidan trappan. ödet or what =)

/Madde

Clinic hos Sissi Lilja

Igår var jag på en Clinic ute hos Sissi och Nina Lilja, där de gav tips och visade en himla massa bomövningar. Trots kylan blev jag riktigt ridsugen. Det är ju så jäkla kul att träna styrka med hästarna :)

Tog tyvärr inga bilder, men fick med massor bra övningar hem som jag ska prova nästa vecka :)

På Fredag drar vi till Göteborg Horse show!!!! Någon som ska dit? Det kommer troligtvis inte bli jättemycket shopping, dels för att Sanzor i princip inte behöver något, och så är ju inte ekonomin i taket just nu. DOCK är det ju faktiskt löning på fredag (LYCKA <3 <3 <3), men måste nog tänka på nästa månads utgifter.. Lite grann kanske man kommer hem med från Götet iaf :)

På söndag är det Pay & Ride hemma i Bjärka, och jag ska våga mig på att rida LA:2 för första gången. vi började träna på bakdelsvändningar i söndags och det är väl inte vår bästa skola.... Aja, vi ska iaf göra vårt bästa! Det ska bli riktigt skoj att testa ett nytt program. bara jag inte glömmer vägarna. Det skulle vara typiskt mig asså..

Btw så lever jag med konstant träningsvärk nu för tiden. just nu är rumpan värst, men igår gick jag som en pingvin pga supermycket träningsvärk i låren. ajajaj! Får se om 55 minuters Yoga hjälper lite =)


/Maddie

Hästkanal på G!

http://www.resume.se/nyheter/media/2012/02/14/rattighetsmiljonarerna-startar-tv-kanal/

Gå in på länken så får ni läsa om ett eventuellt uppstartande av en tvkanal med bara häst! Hur nice vore det inte att kunna se på stallkompisar jämt? Helt ärligt så älskar jag den serien! (:

/Madde

..

Det är inte så mycket aktivitet här just nu... Livet är rätt stressigt, hinner knappt hem från jobbet innan man ska köra 20 minuter ut till stallet, för att sen komma hem strax efter halv 10 på kvällen. Igår var jag SÅ trött när jag kom hem. Fick hjälp av Ottilia att mäta ut avståndet på mina travbommar innan jag skulle rida. jag är verkligen KASS på avstånd :P tur att det finns några hopptjejer i stallet man kan fråga om sånt ;).

Idag ska Sanzor få ta det lite lugnt. Jag har pressat honom ganska mycket och ridit rätt långa dressyrpass både måndag och tisdag, så det blir tömkörning en stund ikväll. ikväll ska jag även ta och beställa hästlicensen. Jag köpte aldrig livstidslicens till Sanzor, för jag är inte ens säker på att vi kommer tävla så många år till.who knows.

Just nu är det så svårt för mig att få saker och ting gjorda. licensen t.ex. hästpasset har legat framme sen mitten på förra veckan. inte har jag ägnat 10 minuter åt det inte... Sen finns det ju 100 andra saker som behöver göras också som man bara inte hinner. nåja snart är det ju helg iaf. då kanske man får tid :)

BTW, nu har Lee Ragner fått tre asfräna extraljus!! helt awesome är dom!

/Maddie

Don't give up your dreams

Varför ska man låta någon annan slå hål på ens drömmar? Har man en dröm ska man aldrig ge upp den, oavsett vad den handlar om. Låt aldrig någon annan bestämma vad du kan och vill göra. Håll på med saker som du blir glad och mår bra av. ödsla inte tid på människor som behandlar dig orättvist, det finns folk omkring dig som förtjänar din uppmärksamhet mer än falska personer som i slutändan går bakom ryggen på dig. Uppskatta dem som finns där för dig i vått och torrt och ta ALDRIG någon för givet. Respektera din omgivning, oavsett ålder, utseende, ekonomi och kunskaper. Behandla andra som du själv vill bli behandlad. För what goes around comes back around.
Ge någon en komplimang, en ärlig sådan förstås! Vem vet, det kan göra någons dag.

Hold fast to dreams
For if dreams die
Life is a broken-winged bird
That cannot fly
Hold fast to dreams
For when dreams fo
Life is a barren field
Frozen with snow



Behandla andra som du vill bli behandlad.

Make everyday count.




/Madde

one year ago

Vintern för ett år sen var helt perfekt om du frågar mig. Snö hela vintern, minusgrader och nordiskt klimat. Älskar verkligen när årstiderna sticker ut. Kalla vintrar, varma somrar, busiga vårar och gula höstar.


utan tvekan förra vinterns mysigaste uteritt, i bjärka säbys eklandskap




Ute på äventyr med Sara och Grodan









Fina Sara och fina It's Good<3




finns inget skönare än att rida i uggs. varmt och skönt (:


Stallets odågor Tom (höger) och Jerry (vänster)


Den här bilden få rmig att längta till våren.


och sommaren<3



/Maddefucker

skit

skitskitskit. så känns det  just nu. skitskitskit


Imorgon ska jag iaf rida ut, så jag hoppas på solsken och minusgrader. Tror Sanzor kommer uppskatta det också =)

/Maddie


En till som älskar vintern. min finis <3

Feelings

Ikväll har jag en klump i magen... Det gick verkligen skitbra att rida, tills jag satte mig ner och släppte stigbyglarna. Det enda jag gör är att studsa som en liten fotboll. upp och ner, spänd som en fiolsträng. det går inte slappna av, för då börjar armarna flänga. Det finns värre hästar, men de som inte har ridit sanzor kan nog inte riktigt förstå hur otroligt svår trav han har att sitta ner i. Det är i princip omöjligt, iaf just nu...

Just ikväll känns det som jag borde skita i allt som har med att satsa och ha drömmar att göra. Han blir ju hindrad av sin exteriör och kan kanske inte göra riktigt samma saker som andra hästar....

Jag tycker i alla fall att min häst är finast i hela världen, och då får jag väl nöja mig med att traggla runt LB resten av min ridtid, om hans exteriör nu är så jävla fel.

Man tappar ju motivationen och orken att kämpa när man får höra sånt. Ska sova på saken, och imorgon ska jag börja kämpa mot det. för hur fan kan en häst ha så "fel" exteriör att den inte går att rida varken dressyr eller hoppning på?


Love of my life

/Maddie

Burr

Igår spendera jag ca 2 timmar inne i ridhuset.. och fy tusan vad kallt det är!!! :S tur att ja slipper rida i det ;) jag hjälpte clara och elsa lite då jag ska följa med dem på lördag när de ska tävla. Båda red Galax och han var lika duktig som alltidGalax sen ska Elsa rida så att de är redo för tävlingen sen. Så klart ska vi trimma och knoppa både hästen och barnen xD lovar att ta kort!!

Annars har jag inte så spännande saker att berätta... meen snart kanske det blir mycket roliga saker att berätta :P håll koll!!



// Sara

Dressyrpass

Gårdagens pass gick faktiskt jättebra! Jag fick träna extra mycket på att vara följsam i armarna och inte bli stel och dragandes, vilket kan behövas på mig! Traven och galoppen fungerade helt ok, medans skritten var som en hjort?? vad tusan hände där liksom. När han blev trött i slutet bara kastade han upp huvudet och vägrade ta ner det. Rätt svettigt pass, och efteråt blev det välbehövd stretching.

jag har fortfarande träningsvärk i magen och lite i benen. Ikväll ska den byggas på med 30 minuter corepass och 60 minuters Zumba på feelgood. Tagga!

/Maddie

Dubbla täcken?

Nu när det har varit ryssvinter i någon vecka har väl ingen missat hysteriet med dubbla täcken, frågetecken om halvhals, helhals osv. Jag har aldrig velat lägga på Sanzor dubbla täcken ute, dels eftersom hans vintertäcke (Rambo utan hals) är av otroligt bra kvalitet och slitstarkt material, dels eftersom han får så pass mkt vinterpäls. Stora vintertäcken väger en hel del, och det finns en viss risk för att hästen får ont i ryggen av dubbla täcken, samtidigt som dubbla täcken med t.ex 200g i varje absolut inte ger samma effekt som ett 400g täcke. Jag har även funderat på att behålla samma täcke ute som inne, men eftersom vi har möjlighet till täckesbyte i stallet så är det inte aktuellt i år iaf..

Täcke med hals eller utan då? Klistrar in ett utdrag ifrån hippson.se:
Halskragar och magplattor behövs inte
- Värmebalansen ska spegla hela hästens yta. Det är därför helt onödigt att använda halskragar och magplattor, även på klippta hästar. Dessutom har vi uppmätt att värmeavgivningen från halsen är mindre än från hästens övriga kropp, berättar Karin. 
Hästens underhudsfett är också en betydligt viktigare faktor än till exempel päls, som isolering mot kyla. Fett isolerar tre gånger bättre än annan vävnad. Se därför till att din häst inte är mager, om du vill hjälpa den att hålla värmen i vinter.

Klicka på länken nedanför så får ni läsa hela artikeln! Mkt läsvärt (:


http://www.hippson.se/artikelarkivet/hasthantering/tacke-eller-inte-tacke-det-ar.htm


Det som irriterar mig mest med den här täckeshysterin och den svenska vintern är att det verkar som om folk blir lika förvånade varje år när det blir kallt. Hallå?? Vi bor i Sverige, i norr, högt upp? Det är helt normalt att det blir 15 minusgrader och snö. Vissa man träffar reagerar på Sveriges vinter som om det vore nån förbannelse. Jag fullkomligt älskar vintern, och att vi de senaste tre (1 i USA + 2 i Sverige) vintrarna haft snö under hela vintern.
Vi människor älskar ju dessutom att behandla våra djur som om de vore småbarn. Fryser jag så fryser min häst.. eller?

Ni ska se min hund, han är aldrig så pigg som när det är 20 grader kallt ute! Det är nog delvis han som har fått mig att älska vintern så mycket som jag gör också, eftersom han älskar den.
Däremot har varje årstid sin charm, och utan de olika nyanserna skulle man nog tröttna rätt fort..

/Madde

Träningsvärk!

Har rejäl träningsvärk i benen och fortfarande lite i armarna. Dock tror jag det mesta sitter kvar ifrån bodypumpen i söndags. Passet på friskis igår var helt okej skoj faktiskt! Fick upp ett bra flås och det var riktigt kul att det var en blandning av kondition och styrka.

Nu ska jag till stallet och rejda min kebabrulle. Imorgon får syster ta över och jag drar till gymmet på ett corepass samt zumbaa med min mammi.

/Madde

NU

Medelpass på Friskis & Svettis tillsammans med BSRF. förväntansfull till max, men tror att de flesta, inklusive jag, kommer stå och garva en hel del också :) förhoppningsvis har jag ännu mer träningsvärk imorgon, än jag har idag från bodypumpen igår!



/Madde

Bus hund

igår var jag och syrran ute i mörkret med våran 2 åriga flat Ajax... och han hade fruktansvärt roligt kan jag lova!! Se hela filmerna så får ni se precis hur roligt ;)







Dålig bild men lyssna så förstår ni nog vad som händer ;)

// Sara

mörker-dressyr

Idag fick jag rida dressyr i ett nedsläckt ridhus. Tydligen var det något fel på lyset, så det enda ljuset som kom in kom ifrån två stora dörrar i mitten av ridhuset. Jag trodde att det skulle vara svårare att rida i ett väldigt mörkt ridhus, men det var ju inte alls så farligt som jag trodde :)

Sanzor var superpigg!!!!! Egentligen hade jag behövt rida mycket längre än jag gjorde, men hade lite tidspress. Dessutom kan man ju inte rida runt hur länge som helst i ett mörkt ridhus.. Sanzor blev ju lite extra spänd i början eftersom det var så pass mörkt.

Snart vill jag rida ut!! Nästa helg SKA jag rida ut! Då åker min supersköna overall från hööks på, och sen kööör vi. :) Om nån vill med är det bara säga till!

Nu sitter jag och tjockar i mig naturgodis. Är hundvakt åt världens bästa Bassilusk, som för tillfället ligger på ett av Sanzors fleecetäcke i mitt vardagsrum. Har man inte filtar hemma får man improvisera :)

Om en timme blir det gymmet - ska bränna bort all skit jag ätit i helgen!

/Maddie

En gång i Phuket

Var på bio igår med Sara och Astrid. Den enda komedin på hela filmstaden var En gång i Phuket och så jävla bra den var då!!! Rekommenderas STARKT! :)

Ska åka upp till stallet och rida min kebab om några timmar. Han var förjävla jobbig igår när jag skulle leda ut honom till hagen (släppte ut han och hagkompisen Gray eftersom Sanzor är vävare och jag gärna ville att han skulle gå ute ett tag iaf..) Först skulle han sparka Gray på vägen ut??? VAD FAN? vilka fasoner!!! Så jag släppte in stackars gray i Sanzors box och ledde ut kräket (ursäkta språket). Sen när jag skulle stänga för tråden i hagen rymmer han bort till gödselstacken. Jag kokade. sååå arg var jag. så idag ska han få svettas ordentligt. Mohahaaa love punishment :) Känner mig grymt elak, men om jag ska vara helt ärligt tror jag han blev knas för han har stått 4 dagar i rad... Han behöver aktiveras varje dag, annars kan han bli lite kockobäng. Men jag älskar min kebab ändå. Trots att han går på mina sista nerver ibland.


Men som sagt, gå och se en gång i phuket!!!! Sjukt bra :)

/Maddie

KG Svensson tömkörningsclinic

Idag var jag och sara som tidigare nämnt på tömkörningsclinic med KG Svensson på Staby gård här i Linköping. Den var jättebra. man fick se när han tömkörde en unghäst som aldrig hade blivit tömkörd förut,  en sexåring som inte var jätteutbildad och en 16åring som i princip kunde allting och som har gått MSV dressyr, 1.50hoppning och internationell fälttävlan. Det var jättekul att få se hur man gör öppnor, sidvärts rörelser och början till tramp, och tramp. Däremot måste jag själv jobba vidare på att hitta den rätta känslan innan jag blir nåt tömkörningsproffs.
Filmade lite, lägger nog ut nån eller några filmsnuttar imorgon ska ni se :)

Bilder bjuder jag på nu iaf.


4åringen. Hon var så himla duktig!


6åringen

/Maddie

Morgonpromenad

Tog en morgonpromenad runt sjön med fuxen. Fick några bilder, fast mestadels ville han fram och nosa på mobilen, så några blev vääldigt dåliga.
Var uppe i stallet strax efter 7 imorse och la på extra täcken på alla hästarna. De skulle nämligen gå ut runt 10 idag, och jag skulle på clinic vid 10, så jag skulle täcka hästanra o så skulle några andra ta utsläppet senare. Meeeen vid 9 får jag info om att hästarna antagligen inte ens ska gå ut.. värt att lägga på täcken i en hel timme helt i onödan känner jag.... lite irriterande. Imorgon har jag insläpp.. eller?? Hästarna kanske inte är ute, whoo knows.




Butter?? (:


Världens finaste.


frost i mustaschen


/Maddieee

Clinic

Idag var både Madde och jag på en clinic om tömkörning. Dock har Madde både videorna och bilderna så det får hon skriva lite om när hon hinner ;)

Nästa vecka blir det stallet för min del ska tömköra lite(testa några grejer från clinicen, SKOJ :D!) och så ska jag även göra lille Galax tävlingsfin då de ska starta nästa lördag, ännu mer skoj! :)

Ska även snart göra inlägg om några hästar jag har haft... kommer kanske vara sömnmedel eller intressant men kände att det behövdes göras :)

Tänkte också slänga in en del teoritiska inlägg då jag inte har någon häst så jag skriver om något vettigt iaf :P



När jag körde syrrans häst några sommrar tillbaka i tiden :)

// Sara



Kommentarer

Jaha, så det har tydligen inte gått att kommentera på en vecka. SUCK... Har kontaktat blogg.se och återställt kodmallen, så nu ska det snart fungera igen.

Eftersom vi vanligtvis får så många kommentarer liksom.. not. Men kanske är dags att ändra på det?? Vi har ändå en hel drös läsare :) <3

/Madde

Goodbye



<3
// Sara

Livet består inte av vänta ut stormarna. Det handlar om att lära sig dansa i regnet


sueñe con los ángelitos

Solen sken idag. I know why <3


photo taken by one of my best friends, Breanne Hunter<3

Gårdagens pass

körde ett ganska långt pass igår. Kändes behövligt och jag fick chansen att skingra tankarna ordentligt. i början kändes han seg, men jag försökte fokusera att inte sitta o smånöta hela tiden utan släppa ner benen, ge han chansen att lyssna på mina hjälper och om det inte funka så BAM iväg. i slutet var han superfin. övade lite på ökningar och att öka utan att släppa iväg formen för mycket. vissa ökningar kände jag verkligen hur han öppnade upp hela kroppen och tog i ordentligt. :) Det ska nog bli pli på våra ökningar.

Hästen speglar verligen människan. Handen på hjärtat, i vanliga fall är jag lite småslarvig, oj ett hörn blev illa.. aja fixar det nästa gång. eller gången efter det. Sådär kan det fortsätta tills jag tröttnar o ger upp. Nu har jag gett mig tusan på att det SKA funka. då gör det oftast det efter några försök och korrigeringar.

lägger upp en film från dagens pass. Den ökningen blev absolut inte dagens bästa, men jag tycker ändå vi har kommit en bra bit på vägen och att vi utvecklas för varje gång vi tränar ihop :) min kebabis <3 Filmen är lite suddig, men så är den filmad med min HTC...




Ikväll blir det Zumba med mammi och Sanzor får besök av ljusakupunktören. HoppasHoppas att hon hittar lite ryggmuskler:)

RSS 

2.0

design by noalik.blogg.se